Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konfitált báránycomb kemencés burgonyával recept

Konfitált báránycomb kemencés burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 báránycomb (kicsontozva kb. 1 kg)
    • 1 fej fokhagyma
    • fél citrom
    • fél maréknyi kakukkfű
    • néhány szál rozmaring
    • bors
    • kb. 6 cl olívaolaj

    Elkészítése:

    A bárányt sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből, kicsontozzuk, szárazra töröljük. A serpenyőt felhevítjük, kevés olívaolajon alaposan körbepirítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk.

    A tepsi alját megöntözzük olívaolajjal, kibéleljük a zöldfűszerekkel, citromkarikákkal, és a háromba vágott fokhagymagerezdekkel. Ráhelyezzük a bárányt, alaposan meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

    A báránycombnál szabályként is alkalmazható: ha jól átsültet akarunk, kb. minden fél kiló húsra 25 perc sütési időt számoljunk, plusz húsz percet. Ha közepesre sültet szeretnénk, fél kilónként 20 perc, plusz 20-25 perc sütés szükséges.

    Amikor kész, legalább negyed órát pihentessük tálalás előtt.

    Kemencés burgonya:

    10 db közepes burgonyát jól megtisztítunk, sós vízben előfőzzük! Lehűtjük , ketté vágjuk, fűszerezzük tetszés szerint, és forró kemencében/sütőben kevés olívaolajon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá