Gravlax recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg friss lazac
- 3 ek cukor
- 2 ek só
- 1 tk fehérbors
- 2 csomg friss kapor
- 1/2 kg cékla
Elkészítése:
A céklát reszeljük le, majd keverjük össze a sót, a cukrot és a borsot.
Egy szögletes tálba tegyünk folpackot úgy, hogy mindkét oldalon annyival hosszabb legyen, hogy a végén a lazacot jól be tudjuk vele fedni. Tegyük a folpackra a lazacot a bőrös oldalával lefele, majd szórjuk meg a cukros keverékkel. Erre tegyük rá a kaprot szárral együtt, végül a reszelt céklát is. Szorosan, légmentesen fedjük be a folpackkal a lazacot és legalább 12 órára tegyük hűtőbe.
Az érlelést követően vágjuk vékony szeletekre és mustárszósszal, pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Minél tovább érleljük, annál erősebben érvényelsünek a fűszerek. El lehet készíteni cékla nélkül is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »