Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gravlax recept

Gravlax
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg friss lazac
    • 3 ek cukor
    • 2 ek só
    • 1 tk fehérbors
    • 2 csomg friss kapor
    • 1/2 kg cékla

    Elkészítése:

    A céklát reszeljük le, majd keverjük össze a sót, a cukrot és a borsot.

    Egy szögletes tálba tegyünk folpackot úgy, hogy mindkét oldalon annyival hosszabb legyen, hogy a végén a lazacot jól be tudjuk vele fedni. Tegyük a folpackra a lazacot a bőrös oldalával lefele, majd szórjuk meg a cukros keverékkel. Erre tegyük rá a kaprot szárral együtt, végül a reszelt céklát is. Szorosan, légmentesen fedjük be a folpackkal a lazacot és legalább 12 órára tegyük hűtőbe.

    Az érlelést követően vágjuk vékony szeletekre és mustárszósszal, pirítóssal tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Minél tovább érleljük, annál erősebben érvényelsünek a fűszerek. El lehet készíteni cékla nélkül is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá