Gravlax

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg friss lazac
  • 3 ek cukor
  • 2 ek só
  • 1 tk fehérbors
  • 2 csomg friss kapor
  • 1/2 kg cékla

Elkészítése:

A céklát reszeljük le, majd keverjük össze a sót, a cukrot és a borsot.

Egy szögletes tálba tegyünk folpackot úgy, hogy mindkét oldalon annyival hosszabb legyen, hogy a végén a lazacot jól be tudjuk vele fedni. Tegyük a folpackra a lazacot a bőrös oldalával lefele, majd szórjuk meg a cukros keverékkel. Erre tegyük rá a kaprot szárral együtt, végül a reszelt céklát is. Szorosan, légmentesen fedjük be a folpackkal a lazacot és legalább 12 órára tegyük hűtőbe.

Az érlelést követően vágjuk vékony szeletekre és mustárszósszal, pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

Minél tovább érleljük, annál erősebben érvényelsünek a fűszerek. El lehet készíteni cékla nélkül is.