Egyszerű bárány piláf recept

Hozzávalók:
- 1 kg bárányhús
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek curry por
- 2 bögre rizs (50 dkg)
- 0,8-1 l csirke alaplé
- 50 dkg paradicsom
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 4 ek olaj
- só
Elkészítése:
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.
Egy nagyobb lábasban az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát és megdinszteljük.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a húst, a curryport, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Amikor majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst, elkeverjük, hozzáadjuk a lebőrözött, felaprított paradicsomot és a csirke alaplevet.
Felforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk feldarabolt aszalt barackot és lassú tűzön, fedő alatt a rizs puhulásáig főzzük. Ha szükséges, még adjunk hozzá alaplevet, vagy vizet.
A petrezselyem zöldet felaprítjuk és tálalás előtt belekeverjük az ételbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »