Egyszerű bárány piláf recept
Hozzávalók:
- 1 kg bárányhús
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek curry por
- 2 bögre rizs (50 dkg)
- 0,8-1 l csirke alaplé
- 50 dkg paradicsom
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 4 ek olaj
- só
Elkészítése:
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.
Egy nagyobb lábasban az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát és megdinszteljük.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a húst, a curryport, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Amikor majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst, elkeverjük, hozzáadjuk a lebőrözött, felaprított paradicsomot és a csirke alaplevet.
Felforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk feldarabolt aszalt barackot és lassú tűzön, fedő alatt a rizs puhulásáig főzzük. Ha szükséges, még adjunk hozzá alaplevet, vagy vizet.
A petrezselyem zöldet felaprítjuk és tálalás előtt belekeverjük az ételbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

