Egyszerű bárány piláf recept

Hozzávalók:
- 1 kg bárányhús
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek curry por
- 2 bögre rizs (50 dkg)
- 0,8-1 l csirke alaplé
- 50 dkg paradicsom
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 4 ek olaj
- só
Elkészítése:
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.
Egy nagyobb lábasban az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát és megdinszteljük.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a húst, a curryport, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Amikor majdnem puha a hús, hozzáadjuk a rizst, elkeverjük, hozzáadjuk a lebőrözött, felaprított paradicsomot és a csirke alaplevet.
Felforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk feldarabolt aszalt barackot és lassú tűzön, fedő alatt a rizs puhulásáig főzzük. Ha szükséges, még adjunk hozzá alaplevet, vagy vizet.
A petrezselyem zöldet felaprítjuk és tálalás előtt belekeverjük az ételbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »