Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dankó Pista kedvence recept

Dankó Pista kedvence
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéscomb vagy karaj
    • 40 dkg csirkemáj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • só, bors

    Paprikás krumplis rétes:

    • 6 réteslap
    • 40-45 dkg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt pirospaprika
    • só, bors

    Gombás-baconos ragu:

    • 20 dkg bacon
    • 30 dkg gomba (én csiperkét és erdei gombakeveréket használtam, így intenzívebb ízt értem el)
    • só, bors

    Elkészítése:

    Első lépésként elkészítjük a krumplis rétest. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá, majd a megpucolt, felkockázott burgonyát rárakjuk. Fakanállal átkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverjük.

    Amikor elkészült a paprikás krumplink, 3 db réteslapot egymásra terítünk és a fele burgonyát eloszlatjuk rajta, mint a rétestölteléket. Feltekerjük, az oldalait behajtjuk, hogy ne folyon ki a töltelék. A maradék réteslappal és burgonyával ugyanígy járunk el.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, olajjal megkenjük a tetejüket és 200-220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    A húst átmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és a hússzleteket közepes lángon kisütjük. Amikor elkészültek papírtörlőre szedjük.

    A maradék olajba beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított lecsöpögtetett csirkemájat. 10-15 perc alatt összepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint majorannát is használhatunk.

    A raguhoz felkockázzuk a bacont, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját és hozzáadjuk a megtisztított szeletelt gombát. Közepes lángon 15-20 perc alatt megpároljuk.

    Tálaláskor a sült hús tetejét megpakoljuk a pirított csirkemájjal, körbekerítjük a gombás raguval és köretnek szeletekre vágott krumplis rétest adunk hozzá.

    Káposztasalátval, uborkával vagy bármilyen savanyúsággal fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá