Dankó Pista kedvence recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéscomb vagy karaj
- 40 dkg csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors
Paprikás krumplis rétes:
- 6 réteslap
- 40-45 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- só, bors
Gombás-baconos ragu:
- 20 dkg bacon
- 30 dkg gomba (én csiperkét és erdei gombakeveréket használtam, így intenzívebb ízt értem el)
- só, bors
Elkészítése:
Első lépésként elkészítjük a krumplis rétest. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá, majd a megpucolt, felkockázott burgonyát rárakjuk. Fakanállal átkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverjük.
Amikor elkészült a paprikás krumplink, 3 db réteslapot egymásra terítünk és a fele burgonyát eloszlatjuk rajta, mint a rétestölteléket. Feltekerjük, az oldalait behajtjuk, hogy ne folyon ki a töltelék. A maradék réteslappal és burgonyával ugyanígy járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, olajjal megkenjük a tetejüket és 200-220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A húst átmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és a hússzleteket közepes lángon kisütjük. Amikor elkészültek papírtörlőre szedjük.
A maradék olajba beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított lecsöpögtetett csirkemájat. 10-15 perc alatt összepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint majorannát is használhatunk.
A raguhoz felkockázzuk a bacont, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját és hozzáadjuk a megtisztított szeletelt gombát. Közepes lángon 15-20 perc alatt megpároljuk.
Tálaláskor a sült hús tetejét megpakoljuk a pirított csirkemájjal, körbekerítjük a gombás raguval és köretnek szeletekre vágott krumplis rétest adunk hozzá.
Káposztasalátval, uborkával vagy bármilyen savanyúsággal fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

