Hozzávalók:
Paprikás krumplis rétes:
Gombás-baconos ragu:
Elkészítése:
Első lépésként elkészítjük a krumplis rétest. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá, majd a megpucolt, felkockázott burgonyát rárakjuk. Fakanállal átkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverjük.
Amikor elkészült a paprikás krumplink, 3 db réteslapot egymásra terítünk és a fele burgonyát eloszlatjuk rajta, mint a rétestölteléket. Feltekerjük, az oldalait behajtjuk, hogy ne folyon ki a töltelék. A maradék réteslappal és burgonyával ugyanígy járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, olajjal megkenjük a tetejüket és 200-220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A húst átmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk és a hússzleteket közepes lángon kisütjük. Amikor elkészültek papírtörlőre szedjük.
A maradék olajba beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított lecsöpögtetett csirkemájat. 10-15 perc alatt összepirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint majorannát is használhatunk.
A raguhoz felkockázzuk a bacont, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját és hozzáadjuk a megtisztított szeletelt gombát. Közepes lángon 15-20 perc alatt megpároljuk.
Tálaláskor a sült hús tetejét megpakoljuk a pirított csirkemájjal, körbekerítjük a gombás raguval és köretnek szeletekre vágott krumplis rétest adunk hozzá.
Káposztasalátval, uborkával vagy bármilyen savanyúsággal fogyasztható.