Créme brulée recept

Elkészítése:
A habtejszínt, a tejet és 2,5 dkg cukrot a vaníliarúddal együtt felforralunk. Közben egy másik tálban a tojássárgáját és a tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral elkeverjük.
A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, és az egészet habosra keverjük. A meglehetősen folyékony állagú krémet négy szuflé tálkába öntjük. A tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük és a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.
Légkeveréses, előmelegített sütőbe rakjuk őket és 120 ºC-on kb. 80-90 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, amikor a krém közepe is szilárd.
Miután a tálkák kihűltek, fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 5 dkg barna cukrot egyenlően elosztunk a négy tálka tetején, és karamellizáló pisztollyal, vagy forró grillsütőben rákaramellizáljuk a cukrot.
Ezután kissé lehűtjük és fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »