Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bárányragu medvehagymával recept

Bárányragu medvehagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 60 dkg báránylapocka
    • 1 teáskanál só
    • 1 kávéskanál mustár
    • 1 teáskanál szárított tárkony
    • 5 levél friss medvehagyma
    • késhegynyi feketebors
    • 1 db kápia paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 dl húsleves

    Elkészítése:

    Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, tárkonnyal, és felöntjük 1 dl húslével.

    A lapockát apró kockára vágjuk, és a paprikás lébe tesszük, jól elkeverjük, beledobjuk a szintén apróra vágott paradicsomot és kápia paprikát.

    A húst addig kevergetjük, amíg kissé elfő a leve, lepirítjuk, majd ezután még annyi folyadékot teszünk hozzá, hogy ellepje, és lassú tűzön főzzük lefedve.

    Ha a hús megpuhult, az apróra vágott medvehagymát hozzákeverjük, 3-4 percig főzzük, majd tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá