Bárányragu medvehagymával recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 dkg báránylapocka
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál mustár
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 5 levél friss medvehagyma
- késhegynyi feketebors
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 4 evőkanál olaj
- 1 dl húsleves
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, tárkonnyal, és felöntjük 1 dl húslével.
A lapockát apró kockára vágjuk, és a paprikás lébe tesszük, jól elkeverjük, beledobjuk a szintén apróra vágott paradicsomot és kápia paprikát.
A húst addig kevergetjük, amíg kissé elfő a leve, lepirítjuk, majd ezután még annyi folyadékot teszünk hozzá, hogy ellepje, és lassú tűzön főzzük lefedve.
Ha a hús megpuhult, az apróra vágott medvehagymát hozzákeverjük, 3-4 percig főzzük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »