Bárányragu medvehagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg báránylapocka
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 5 levél friss medvehagyma
  • késhegynyi feketebors
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dl húsleves

Elkészítése:

Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, tárkonnyal, és felöntjük 1 dl húslével.

A lapockát apró kockára vágjuk, és a paprikás lébe tesszük, jól elkeverjük, beledobjuk a szintén apróra vágott paradicsomot és kápia paprikát.

A húst addig kevergetjük, amíg kissé elfő a leve, lepirítjuk, majd ezután még annyi folyadékot teszünk hozzá, hogy ellepje, és lassú tűzön főzzük lefedve.

Ha a hús megpuhult, az apróra vágott medvehagymát hozzákeverjük, 3-4 percig főzzük, majd tálaljuk.