Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges tarkabab saláta recept

Zöldséges tarkabab saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tarkabab
    • só, néhány babérlevél, kevés ételecet
    • 1 nagy fej hagyma
    • 1 db. zöldpaprika
    • 1 kisebb csili
    • 2 db. paradicsom
    • petrezselyem zöld
    • néhány bazsalikom levél
    • kevés csombor (borsikafű)
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 kanál mustár
    • 1 kanál olíva olaj

    Elkészítése:

    A babot éjszakára beáztatom, másnap megfőzöm néhány babérlevéllel, kevés sóval, 1 kisebb csilivel, és 1 kanál ecettel ízesített vízben.

    Amíg fő, felszeletelem a hagymát, a paprikát felkockázom, majd mikor a bab már megfőtt, a zöld fűszerekkel együtt beledobom a bab főzőlevébe, és 5 percig lefedve benne hagyom. Nem főzöm már, csak párolódnak! Ezalatt a paradicsom magházát, és a leves részét eltávolítom, és a húsát felkockázom.

    A babot, és a többi zöldséget leszűröm, de 1 decit meghagyok a főzőléből, amit az olajjal, és a mustárral együtt visszatöltök a bab, és a zöldségek keverékére. A paradicsomkockákat is hozzákeverve készen áll a tálalásra.
    Enyhén csípős, pikáns babsaláta a végeredmény.

    A csombort minden babos ételhez használom, mert a bab szélhajtó hatását kompenzálja. A csombor (borsikafű) szélfogó hatású.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá