Zöldséges tarkabab saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarkabab
  • só, néhány babérlevél, kevés ételecet
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 db. zöldpaprika
  • 1 kisebb csili
  • 2 db. paradicsom
  • petrezselyem zöld
  • néhány bazsalikom levél
  • kevés csombor (borsikafű)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kanál mustár
  • 1 kanál olíva olaj

Elkészítése:

A babot éjszakára beáztatom, másnap megfőzöm néhány babérlevéllel, kevés sóval, 1 kisebb csilivel, és 1 kanál ecettel ízesített vízben.

Amíg fő, felszeletelem a hagymát, a paprikát felkockázom, majd mikor a bab már megfőtt, a zöld fűszerekkel együtt beledobom a bab főzőlevébe, és 5 percig lefedve benne hagyom. Nem főzöm már, csak párolódnak! Ezalatt a paradicsom magházát, és a leves részét eltávolítom, és a húsát felkockázom.

A babot, és a többi zöldséget leszűröm, de 1 decit meghagyok a főzőléből, amit az olajjal, és a mustárral együtt visszatöltök a bab, és a zöldségek keverékére. A paradicsomkockákat is hozzákeverve készen áll a tálalásra.
Enyhén csípős, pikáns babsaláta a végeredmény.

A csombort minden babos ételhez használom, mert a bab szélhajtó hatását kompenzálja. A csombor (borsikafű) szélfogó hatású.