Zöldborsós krumplisaláta sonkakockákkal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg zöldborsó
- 20 dkg csirkemell sonka
- 3 púpos ek tejföl
- 3 csapott ek majonéz
- 1 csapott tk mustár
- 2 nagy csipet só
- 3-4 tekerés bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
A zöldborsót épp roppanósra főzzük. A sonkát apróra kockázzuk.
Egy tálban a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, ízesítjük sóval, borssal. Legvégül beleforgatjuk a sonkát, a borsót és a krumplit.
Érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még egy kevés sót.
Tipp:
Egyszerű, könnyű fogás, ami bő fél óra alatt elkészíthető zsenge, új zöldborsóból.
A nagy melegben néha jól esik egy kis saláta. Fogyaszthatjuk önálló ételként, de grillezett húsokhoz vagy sültekhez köretként is remek. Érdemes egy órát a hűtőben pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.