Zöldborsós krumplisaláta sonkakockákkal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg zöldborsó
- 20 dkg csirkemell sonka
- 3 púpos ek tejföl
- 3 csapott ek majonéz
- 1 csapott tk mustár
- 2 nagy csipet só
- 3-4 tekerés bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
A zöldborsót épp roppanósra főzzük. A sonkát apróra kockázzuk.
Egy tálban a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, ízesítjük sóval, borssal. Legvégül beleforgatjuk a sonkát, a borsót és a krumplit.
Érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még egy kevés sót.
Tipp:
Egyszerű, könnyű fogás, ami bő fél óra alatt elkészíthető zsenge, új zöldborsóból.
A nagy melegben néha jól esik egy kis saláta. Fogyaszthatjuk önálló ételként, de grillezett húsokhoz vagy sültekhez köretként is remek. Érdemes egy órát a hűtőben pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »