Zöldborsós krumplisaláta sonkakockákkal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg zöldborsó
- 20 dkg csirkemell sonka
- 3 púpos ek tejföl
- 3 csapott ek majonéz
- 1 csapott tk mustár
- 2 nagy csipet só
- 3-4 tekerés bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
A zöldborsót épp roppanósra főzzük. A sonkát apróra kockázzuk.
Egy tálban a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, ízesítjük sóval, borssal. Legvégül beleforgatjuk a sonkát, a borsót és a krumplit.
Érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még egy kevés sót.
Tipp:
Egyszerű, könnyű fogás, ami bő fél óra alatt elkészíthető zsenge, új zöldborsóból.
A nagy melegben néha jól esik egy kis saláta. Fogyaszthatjuk önálló ételként, de grillezett húsokhoz vagy sültekhez köretként is remek. Érdemes egy órát a hűtőben pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »