Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós krumplisaláta sonkakockákkal recept

Zöldborsós krumplisaláta sonkakockákkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 10 dkg zöldborsó
    • 20 dkg csirkemell sonka
    • 3 púpos ek tejföl
    • 3 csapott ek majonéz
    • 1 csapott tk mustár
    • 2 nagy csipet só
    • 3-4 tekerés bors

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni.

    A zöldborsót épp roppanósra főzzük. A sonkát apróra kockázzuk.

    Egy tálban a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, ízesítjük sóval, borssal. Legvégül beleforgatjuk a sonkát, a borsót és a krumplit.

    Érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még egy kevés sót.

    Tipp:

    Egyszerű, könnyű fogás, ami bő fél óra alatt elkészíthető zsenge, új zöldborsóból.
    A nagy melegben néha jól esik egy kis saláta. Fogyaszthatjuk önálló ételként, de grillezett húsokhoz vagy sültekhez köretként is remek. Érdemes egy órát a hűtőben pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá