Zöldborsós krumplisaláta sonkakockákkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldborsós krumplisaláta sonkakockákkal

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg csirkemell sonka
  • 3 púpos ek tejföl
  • 3 csapott ek majonéz
  • 1 csapott tk mustár
  • 2 nagy csipet só
  • 3-4 tekerés bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni.

A zöldborsót épp roppanósra főzzük. A sonkát apróra kockázzuk.

Egy tálban a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, ízesítjük sóval, borssal. Legvégül beleforgatjuk a sonkát, a borsót és a krumplit.

Érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még egy kevés sót.

Tipp:

Egyszerű, könnyű fogás, ami bő fél óra alatt elkészíthető zsenge, új zöldborsóból.
A nagy melegben néha jól esik egy kis saláta. Fogyaszthatjuk önálló ételként, de grillezett húsokhoz vagy sültekhez köretként is remek. Érdemes egy órát a hűtőben pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.