Párizsi saláta recept

Hozzávalók:
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg párizsi reszelve
- 1 lila hagyma vékonyra szelve
- 1 db csemege uborka reszelve
- 2 dl natúr joghurt
- 0,5 kk só
- 1 tk cukor
- bors
- 3 tk mustár
- 0,5 dl olaj
Elkészítés:
3 db főtt tojás sárgáját kivesszük, és egy nagyobb pohárba tesszük. Villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a sót, a borsot és a cukrot. Elkeverjük alaposan, majd apránként hozzá keverjük az olajat is. Addig keverjük, míg sűrű majonézt kapunk. Ekkor hozzákeverjük a joghurtot is, és ha szükséges, még ízesítjük.
A szeletelt hagymát tálba tesszük, picit megsózzuk és összekeverjük. A maradék tojásokat és fehérjéket apróra vágjuk, és a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a reszelt párizsit és az uborkát is, majd összekeverjük a joghurtos majonézzel. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Készíthetjük párizsival, virslivel, szafaládéval is, sőt tehetünk bele kukoricát is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »