Párizsi saláta recept
Hozzávalók:
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg párizsi reszelve
- 1 lila hagyma vékonyra szelve
- 1 db csemege uborka reszelve
- 2 dl natúr joghurt
- 0,5 kk só
- 1 tk cukor
- bors
- 3 tk mustár
- 0,5 dl olaj
Elkészítés:
3 db főtt tojás sárgáját kivesszük, és egy nagyobb pohárba tesszük. Villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a sót, a borsot és a cukrot. Elkeverjük alaposan, majd apránként hozzá keverjük az olajat is. Addig keverjük, míg sűrű majonézt kapunk. Ekkor hozzákeverjük a joghurtot is, és ha szükséges, még ízesítjük.
A szeletelt hagymát tálba tesszük, picit megsózzuk és összekeverjük. A maradék tojásokat és fehérjéket apróra vágjuk, és a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a reszelt párizsit és az uborkát is, majd összekeverjük a joghurtos majonézzel. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Készíthetjük párizsival, virslivel, szafaládéval is, sőt tehetünk bele kukoricát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

