Párizsi saláta recept

Hozzávalók:
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg párizsi reszelve
- 1 lila hagyma vékonyra szelve
- 1 db csemege uborka reszelve
- 2 dl natúr joghurt
- 0,5 kk só
- 1 tk cukor
- bors
- 3 tk mustár
- 0,5 dl olaj
Elkészítés:
3 db főtt tojás sárgáját kivesszük, és egy nagyobb pohárba tesszük. Villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a sót, a borsot és a cukrot. Elkeverjük alaposan, majd apránként hozzá keverjük az olajat is. Addig keverjük, míg sűrű majonézt kapunk. Ekkor hozzákeverjük a joghurtot is, és ha szükséges, még ízesítjük.
A szeletelt hagymát tálba tesszük, picit megsózzuk és összekeverjük. A maradék tojásokat és fehérjéket apróra vágjuk, és a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a reszelt párizsit és az uborkát is, majd összekeverjük a joghurtos majonézzel. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Készíthetjük párizsival, virslivel, szafaládéval is, sőt tehetünk bele kukoricát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »