Párizsi saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 5 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg párizsi reszelve
- 1 lila hagyma vékonyra szelve
- 1 db csemege uborka reszelve
- 2 dl natúr joghurt
- 0,5 kk só
- 1 tk cukor
- bors
- 3 tk mustár
- 0,5 dl olaj
Elkészítés:
3 db főtt tojás sárgáját kivesszük, és egy nagyobb pohárba tesszük. Villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a sót, a borsot és a cukrot. Elkeverjük alaposan, majd apránként hozzá keverjük az olajat is. Addig keverjük, míg sűrű majonézt kapunk. Ekkor hozzákeverjük a joghurtot is, és ha szükséges, még ízesítjük.
A szeletelt hagymát tálba tesszük, picit megsózzuk és összekeverjük. A maradék tojásokat és fehérjéket apróra vágjuk, és a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a reszelt párizsit és az uborkát is, majd összekeverjük a joghurtos majonézzel. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Készíthetjük párizsival, virslivel, szafaládéval is, sőt tehetünk bele kukoricát is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.