Párizsi saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 db főtt tojás
  • 20 dkg párizsi reszelve
  • 1 lila hagyma vékonyra szelve
  •  1 db csemege uborka reszelve
  •  2 dl natúr joghurt
  • 0,5 kk só
  • 1 tk cukor
  • bors
  • 3 tk mustár
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés:

3 db főtt tojás sárgáját kivesszük, és egy nagyobb pohárba tesszük. Villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a sót, a borsot és a cukrot. Elkeverjük alaposan, majd apránként hozzá keverjük az olajat is. Addig keverjük, míg sűrű majonézt kapunk. Ekkor hozzákeverjük a joghurtot is, és ha szükséges, még ízesítjük.

A szeletelt hagymát tálba tesszük, picit megsózzuk és összekeverjük. A maradék tojásokat és fehérjéket apróra vágjuk, és a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a reszelt párizsit és az uborkát is, majd összekeverjük a joghurtos majonézzel. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp:

Készíthetjük párizsival, virslivel, szafaládéval is, sőt tehetünk bele kukoricát is.