Virslis-tejfölös vitaminsaláta recept

Hozzávalók:
- 6 szál füstölt pulyka virsli
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- 1 közepes fej lila hagyma
- 7 közepes mángold levél
- 5 dkg kukorica
- 2,5 dl tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 kk mustár
- 1 nagy csipet só
Elkészítése:
A virsliket megfőzzük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni, majd vékony karikára vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a lila hagymát apró kockára vágjuk, a mángold leveleket apró darabokra tépkedjük.
A konzerv kukoricát átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A tejfölt a majonézzel, mustárral, sóval jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk.
Tipp:
A kertben a mángold elhullajtotta a magját és nemrég sok új zöld növény bújt elő. Ezeket a friss leveleket használtam fel egy egyszerű virslis saláta elkészítéséhez. Önmagában is laktató fogás, de sült vagy grillezett húsokhoz is kínálhatjuk köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »