Virslis-tejfölös vitaminsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 6 szál füstölt pulyka virsli
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 7 közepes mángold levél
  • 5 dkg kukorica
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1 kk mustár
  • 1 nagy csipet só

Elkészítése:

A virsliket megfőzzük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni, majd vékony karikára vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a lila hagymát apró kockára vágjuk, a mángold leveleket apró darabokra tépkedjük.

A konzerv kukoricát átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.

A tejfölt a majonézzel, mustárral, sóval jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk.

Tipp:

A kertben a mángold elhullajtotta a magját és nemrég sok új zöld növény bújt elő. Ezeket a friss leveleket használtam fel egy egyszerű virslis saláta elkészítéséhez. Önmagában is laktató fogás, de sült vagy grillezett húsokhoz is kínálhatjuk köretként.