Virslis lencsesaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 pár füstölt virsli
- 3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 kk porcukor
- 1 kk citromlé
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A lencsét sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A virslivel ugyan így járunk el.
A hagymát apró kockára vágjuk, a virslit felkarikázzuk, a tojást szintén felkockázzuk, majd összekeverjük a lencsével. A tejfölt a majonézzel, a mustárral, a porcukorral, a citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, majd a lencsére öntjük.
Jól lehűtve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.