Virslis lencsesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 pár füstölt virsli
  • 3 főtt tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 kk porcukor
  • 1 kk citromlé
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A lencsét sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A virslivel ugyan így járunk el.

A hagymát apró kockára vágjuk, a virslit felkarikázzuk, a tojást szintén felkockázzuk, majd összekeverjük a lencsével. A tejfölt a majonézzel, a mustárral, a porcukorral, a citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük, majd a lencsére öntjük.

Jól lehűtve tálaljuk.