Virslis lencsesaláta recept

Hozzávalók:
- 2 pár füstölt virsli
- 20 dkg lencse
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 hagyma
- 2-3 dl tejföl
- 1 tubus majonéz
- 1 tk csípős dijoni mustár
- cukor (nálam édesítő)
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük. Ezután a kihűlt virslit felkarikázzuk.
A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra felvágjuk.
Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.
Egy másik tálba beletesszük, majd simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot és az őrölt borsot. Ráöntjük a virslis keverékre, és óvatosan összekeverjük. Egy-két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.
A virslis lencsesaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »