Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis lencsesaláta recept

Virslis lencsesaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg főtt lencse
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 5 db virsli
    • 4 dl tejföl
    • 12 ek majonéz
    • 1 ek mustár
    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítéshez:

    • 4 szelet szalámi
    • 1 db uborka
    • 1 db sárgarépa

    Elkészítése:
    A lencsét előző nap beáztatjuk mielőtt készítenénk, majd aznap babérleveles sós vízben puhára főzzük. A virslit megfőzzük és felkarikázzuk, a tojást is megfőzzük és kockára daraboljuk. A lilahagymát apró cikkekre szeleteljük. Tejfölt, majonézt, mustárt kikeverjük, a többi felaprított dolgokat is beletesszük és óvatosan összeforgatjuk. A tetején elsimítunk egy kis tejfölt, hogy a díszítés látszatosabb legyen. A szalámikat meghajlítjuk, sárgarépa csíkok lesznek a virág közepe, uborka csíkok pedig a virágok szárai és levelei.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá