Virslis lencsesaláta recept

Hozzávalók:
- 80 dkg főtt lencse
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 db virsli
- 4 dl tejföl
- 12 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítéshez:
- 4 szelet szalámi
- 1 db uborka
- 1 db sárgarépa
Elkészítése:
A lencsét előző nap beáztatjuk mielőtt készítenénk, majd aznap babérleveles sós vízben puhára főzzük. A virslit megfőzzük és felkarikázzuk, a tojást is megfőzzük és kockára daraboljuk. A lilahagymát apró cikkekre szeleteljük. Tejfölt, majonézt, mustárt kikeverjük, a többi felaprított dolgokat is beletesszük és óvatosan összeforgatjuk. A tetején elsimítunk egy kis tejfölt, hogy a díszítés látszatosabb legyen. A szalámikat meghajlítjuk, sárgarépa csíkok lesznek a virág közepe, uborka csíkok pedig a virágok szárai és levelei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »