Virslis lencsesaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg főtt lencse
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 db virsli
  • 4 dl tejföl
  • 12 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 4 db főtt tojás

Díszítéshez:

  • 4 szelet szalámi
  • 1 db uborka
  • 1 db sárgarépa

Elkészítése:
A lencsét előző nap beáztatjuk mielőtt készítenénk, majd aznap babérleveles sós vízben puhára főzzük. A virslit megfőzzük és felkarikázzuk, a tojást is megfőzzük és kockára daraboljuk. A lilahagymát apró cikkekre szeleteljük. Tejfölt, majonézt, mustárt kikeverjük, a többi felaprított dolgokat is beletesszük és óvatosan összeforgatjuk. A tetején elsimítunk egy kis tejfölt, hogy a díszítés látszatosabb legyen. A szalámikat meghajlítjuk, sárgarépa csíkok lesznek a virág közepe, uborka csíkok pedig a virágok szárai és levelei.