Virslis kölessaláta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag főzőtasakos köles
- ízlés szerint só
- 1 kígyóuborka
- saláta ízlés szerint
- káposzta ízlés szerint
- lila hagyma ízlés szerint
- 1-2 paradicsom
- bors
- 1 pár virsli
Öntet:
- 1,5 dl joghurt
- olívaolaj
- 1 kevés reszelt gyömbér
- 1 ek méz
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kölest a dobozon lévő előírás szerint sós vízben főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni.
A zöldségeket kedvünk és ízlésünk szerint válogassuk össze. Szeljük metéltekre, vagy karikára. Keverjük össze a főtt kölest a zöldségekkel, tetejére karikázzuk rá a főtt, lehűtött virslit.
Külön kínáljuk hozzá a gyömbéres öntetet, melyhez a hozzávalókat csupán alaposan összekeverjük.
Tipp:
Glutén-, cukor-, szója-, tojásmentes, ha a joghurtot rizstejszínre cseréljük, tejtermék mentes lesz.
Laktató tavaszi vacsora!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »