Virslis kölessaláta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag főzőtasakos köles
- ízlés szerint só
- 1 kígyóuborka
- saláta ízlés szerint
- káposzta ízlés szerint
- lila hagyma ízlés szerint
- 1-2 paradicsom
- bors
- 1 pár virsli
Öntet:
- 1,5 dl joghurt
- olívaolaj
- 1 kevés reszelt gyömbér
- 1 ek méz
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kölest a dobozon lévő előírás szerint sós vízben főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni.
A zöldségeket kedvünk és ízlésünk szerint válogassuk össze. Szeljük metéltekre, vagy karikára. Keverjük össze a főtt kölest a zöldségekkel, tetejére karikázzuk rá a főtt, lehűtött virslit.
Külön kínáljuk hozzá a gyömbéres öntetet, melyhez a hozzávalókat csupán alaposan összekeverjük.
Tipp:
Glutén-, cukor-, szója-, tojásmentes, ha a joghurtot rizstejszínre cseréljük, tejtermék mentes lesz.
Laktató tavaszi vacsora!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »