Újhagymás uborkasaláta scamorzával recept

Hozzávalók:
- 1 kg fürtös uborka
- 4-5 lila újhagyma
- 1 ek friss kapor
- 15 dkg scamorza vagy mozzarella
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, felszeljük, vagy legyaluljuk. 1 ek olívaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd 1 ek almaecettel ízesítjük.
Friss, vagy szárított kaporzöldet adunk hozzá, hozzáadjuk a felszeletelt lila újhagymát, és jól összekeverjük.
Tálaláskor újhagymakarikákat, tépett scamorzát teszünk tetejére. Megszórhatjuk kevés snidlinggel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »