Uborkatekercsek tzatzikivel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 3 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál mustár
- kevés só
- 1 evőkanálnyi friss!, aprított kaporlevél
- 1 csipet bors
- kevés só
- 1 csomag színtelen növényi zselatin
Elkészítése:
Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágtam. A közel azonos méretűeket különtettem a hengerekhez, a többit felcsíkoztam. (zsülienre) Az uborkát megsóztam (külön, a hengereknek valót is,) és 1 órát állni hagytam. A salátának valót kinyomkodtam, a hengerek alkotórészeit leitattam.
Bekevertem a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral, és a borssal.
A zselatint felfőztem vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentettem keveset, és megformáltam a hengereket. A többi zselatint a tzatzikihez kevertem, majd beletöltöttem kiskanállal a hengerekbe.
Hűtőbe raktam, ahol egy éjszakát pihent. Még így is engedett kevés levet, így legközelebb az uborka besózását követően hosszabb ideig hagyom állni, és jobban kicsavarom. A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »