Uborkatekercsek tzatzikivel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 3 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál mustár
- kevés só
- 1 evőkanálnyi friss!, aprított kaporlevél
- 1 csipet bors
- kevés só
- 1 csomag színtelen növényi zselatin
Elkészítése:
Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágtam. A közel azonos méretűeket különtettem a hengerekhez, a többit felcsíkoztam. (zsülienre) Az uborkát megsóztam (külön, a hengereknek valót is,) és 1 órát állni hagytam. A salátának valót kinyomkodtam, a hengerek alkotórészeit leitattam.
Bekevertem a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral, és a borssal.
A zselatint felfőztem vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentettem keveset, és megformáltam a hengereket. A többi zselatint a tzatzikihez kevertem, majd beletöltöttem kiskanállal a hengerekbe.
Hűtőbe raktam, ahol egy éjszakát pihent. Még így is engedett kevés levet, így legközelebb az uborka besózását követően hosszabb ideig hagyom állni, és jobban kicsavarom. A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »