Tzatziki saláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
14 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 30 dkg valódi görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kk só
- 1/2 citrom leve
- fehérbors ízlés szerint
Elkészítése:
Az uborkát jól megmosom,és héjastól lereszelem egy nagy tálba. Egy külön tálba a görög joghurtot a sóval, borssal, citromlével jól elkeverem, hozzáadom a reszelt fokhagymát.
Az öntetet hozzáadom az uborkához. Jól behűtöm, sült húsokhoz, vagy mártogatósként kínálom. Másnap is ugyanolyan sűrű és finom, nem kell az uborkát csavarni, mert nem enged levet.
Soha nem szabad előre az uborkát besózni.
Tipp:
A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot használni. Ez sokkal sűrűbb, magasabb zsírtartalmú, mint amit itthon vagy más országokban általában fogyasztunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.