Tzatziki saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 30 dkg valódi görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kk só
- 1/2 citrom leve
- fehérbors ízlés szerint
Elkészítése:
Az uborkát jól megmosom,és héjastól lereszelem egy nagy tálba. Egy külön tálba a görög joghurtot a sóval, borssal, citromlével jól elkeverem, hozzáadom a reszelt fokhagymát.
Az öntetet hozzáadom az uborkához. Jól behűtöm, sült húsokhoz, vagy mártogatósként kínálom. Másnap is ugyanolyan sűrű és finom, nem kell az uborkát csavarni, mert nem enged levet.
Soha nem szabad előre az uborkát besózni.
Tipp:
A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot használni. Ez sokkal sűrűbb, magasabb zsírtartalmú, mint amit itthon vagy más országokban általában fogyasztunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »