Tzatziki saláta recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 nagy csipet só
- 2 dl sűrű, krémes tejföl
- 1 csipet só
- 1 borsónyi mustár
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss kapor (esetleg 1 tk morzsolt)
- 1 kk olívaolaj
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni.
Amikor levet ereszt, kinyomkodjuk, meghintjük borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott kaprot és az olíva olajat.
Jól összekeverjük, majd hűtőben hagyjuk állni egy pár órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »