Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tzatziki (Görög joghurtos uborka saláta) recept

Tzatziki (Görög joghurtos uborka saláta)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Nyaralás után is folyton a “görög ” ízekre vágytunk, így elkészült a hazai “házi”tzatziki :)

    Hozzávalók:

    • 5 dl natúr joghurt (lecsöpögtetve)
    • 2 közepes kígyó uborka
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
    • fehér bors
    • 1 ek friss kapor vagy mentalevél
    • 1-2 ek olívaolaj (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A natúr joghurtot szűrőbe tett rongyon lecsepegtetjük a savótól 1-2 óra alatt.
    Az uborkákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük , sózzuk és pihenni hagyjuk. A héjától ízlés szerint megtisztítjuk,de akár rajta is hagyhatjuk. Majd alaposan kicsavarjuk a reszelt ubikat és tálba téve nyakon öntjük a joghurttal, Sózzuk ,borsozzuk tetszés szerint. Zúzott fokhagymával és kaporral (mentával) ízesítjük.Tálaláskor olíva olajjal locsoljuk , és aszalt olajbogyóval díszíthetjük.

    Tipp:

    Tipp:

    Önmagában pirítóssal kínálva is megállja a helyét, de a sült-rántott- grillezett …húsok mellé is kiadós saláta :) Vettem készen szárított fűszer keveréket Görögországban…de a friss hozzávalókat semmi sem körözi le igazán !

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá