Tzatziki (Görög joghurtos uborka saláta) recept
Ők is elkészítették

Nyaralás után is folyton a “görög ” ízekre vágytunk, így elkészült a hazai “házi”tzatziki :)
Hozzávalók:
- 5 dl natúr joghurt (lecsöpögtetve)
- 2 közepes kígyó uborka
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- fehér bors
- 1 ek friss kapor vagy mentalevél
- 1-2 ek olívaolaj (ízlés szerint)
Elkészítése:
A natúr joghurtot szűrőbe tett rongyon lecsepegtetjük a savótól 1-2 óra alatt.
Az uborkákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük , sózzuk és pihenni hagyjuk. A héjától ízlés szerint megtisztítjuk,de akár rajta is hagyhatjuk. Majd alaposan kicsavarjuk a reszelt ubikat és tálba téve nyakon öntjük a joghurttal, Sózzuk ,borsozzuk tetszés szerint. Zúzott fokhagymával és kaporral (mentával) ízesítjük.Tálaláskor olíva olajjal locsoljuk , és aszalt olajbogyóval díszíthetjük.
Tipp:
Tipp:
Önmagában pirítóssal kínálva is megállja a helyét, de a sült-rántott- grillezett …húsok mellé is kiadós saláta :) Vettem készen szárított fűszer keveréket Görögországban…de a friss hozzávalókat semmi sem körözi le igazán !
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »