Tzatziki (Görög joghurtos uborka saláta) recept
Ők is elkészítették

Nyaralás után is folyton a “görög ” ízekre vágytunk, így elkészült a hazai “házi”tzatziki :)
Hozzávalók:
- 5 dl natúr joghurt (lecsöpögtetve)
- 2 közepes kígyó uborka
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- fehér bors
- 1 ek friss kapor vagy mentalevél
- 1-2 ek olívaolaj (ízlés szerint)
Elkészítése:
A natúr joghurtot szűrőbe tett rongyon lecsepegtetjük a savótól 1-2 óra alatt.
Az uborkákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük , sózzuk és pihenni hagyjuk. A héjától ízlés szerint megtisztítjuk,de akár rajta is hagyhatjuk. Majd alaposan kicsavarjuk a reszelt ubikat és tálba téve nyakon öntjük a joghurttal, Sózzuk ,borsozzuk tetszés szerint. Zúzott fokhagymával és kaporral (mentával) ízesítjük.Tálaláskor olíva olajjal locsoljuk , és aszalt olajbogyóval díszíthetjük.
Tipp:
Tipp:
Önmagában pirítóssal kínálva is megállja a helyét, de a sült-rántott- grillezett …húsok mellé is kiadós saláta :) Vettem készen szárított fűszer keveréket Görögországban…de a friss hozzávalókat semmi sem körözi le igazán !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »