Nyaralás után is folyton a “görög ” ízekre vágytunk, így elkészült a hazai “házi”tzatziki :)
Hozzávalók:
Elkészítése:
A natúr joghurtot szűrőbe tett rongyon lecsepegtetjük a savótól 1-2 óra alatt.
Az uborkákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük , sózzuk és pihenni hagyjuk. A héjától ízlés szerint megtisztítjuk,de akár rajta is hagyhatjuk. Majd alaposan kicsavarjuk a reszelt ubikat és tálba téve nyakon öntjük a joghurttal, Sózzuk ,borsozzuk tetszés szerint. Zúzott fokhagymával és kaporral (mentával) ízesítjük.Tálaláskor olíva olajjal locsoljuk , és aszalt olajbogyóval díszíthetjük.
Tipp:
Önmagában pirítóssal kínálva is megállja a helyét, de a sült-rántott- grillezett …húsok mellé is kiadós saláta :) Vettem készen szárított fűszer keveréket Görögországban…de a friss hozzávalókat semmi sem körözi le igazán !