Tzatziki (Görög joghurtos uborka saláta)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Nyaralás után is folyton a “görög ” ízekre vágytunk, így elkészült a hazai “házi”tzatziki :)

Hozzávalók:

  • 5 dl natúr joghurt (lecsöpögtetve)
  • 2 közepes kígyó uborka
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • fehér bors
  • 1 ek friss kapor vagy mentalevél
  • 1-2 ek olívaolaj (ízlés szerint)

Elkészítése:

A natúr joghurtot szűrőbe tett rongyon lecsepegtetjük a savótól 1-2 óra alatt.
Az uborkákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük , sózzuk és pihenni hagyjuk. A héjától ízlés szerint megtisztítjuk,de akár rajta is hagyhatjuk. Majd alaposan kicsavarjuk a reszelt ubikat és tálba téve nyakon öntjük a joghurttal, Sózzuk ,borsozzuk tetszés szerint. Zúzott fokhagymával és kaporral (mentával) ízesítjük.Tálaláskor olíva olajjal locsoljuk , és aszalt olajbogyóval díszíthetjük.

Tipp:

Tipp:

Önmagában pirítóssal kínálva is megállja a helyét, de a sült-rántott- grillezett …húsok mellé is kiadós saláta :) Vettem készen szárított fűszer keveréket Görögországban…de a friss hozzávalókat semmi sem körözi le igazán !