Tsatsiki recept

Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 1-2 pohár natúr joghurt vagy, ha nincs tejföl
- A tsatsiki esetében is dolgozhatunk kész fűszerrel vagy kikeverjük mi magunk.
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk lekockázzuk, vagy lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk pár percet.
A fűszerkeveréket elkeverjük a joghurtban vagy tejfölben, illetve ha magunk állítjuk össze, akkor fokhagyma nyomóval 2 gerezd fokhagymát nyomunk (vagy késsel apróra vágjuk) a tejfölbe (fokhagymás fűszersó is megfelelő).
Aki szereti, friss kaporral is megtoldhatja, persze csínján bánjunk az adagolással, ne a kapor íze legyen a domináns.
Ezután kissé kinyomkodjuk az uborkát és a fűszeres joghurtba keverjük.
Nálunk most belekerült a kimagozott csíkokra vágott paradicsom, lilahagyma és kevés paprika is.
Grillezett húsok vagy gyros mellé remek ráadás! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »