Tsatsiki recept

Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 1-2 pohár natúr joghurt vagy, ha nincs tejföl
- A tsatsiki esetében is dolgozhatunk kész fűszerrel vagy kikeverjük mi magunk.
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk lekockázzuk, vagy lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk pár percet.
A fűszerkeveréket elkeverjük a joghurtban vagy tejfölben, illetve ha magunk állítjuk össze, akkor fokhagyma nyomóval 2 gerezd fokhagymát nyomunk (vagy késsel apróra vágjuk) a tejfölbe (fokhagymás fűszersó is megfelelő).
Aki szereti, friss kaporral is megtoldhatja, persze csínján bánjunk az adagolással, ne a kapor íze legyen a domináns.
Ezután kissé kinyomkodjuk az uborkát és a fűszeres joghurtba keverjük.
Nálunk most belekerült a kimagozott csíkokra vágott paradicsom, lilahagyma és kevés paprika is.
Grillezett húsok vagy gyros mellé remek ráadás! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »