Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tormás krumplisaláta recept

Tormás krumplisaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
    • 1 nagy csipet só
    • 4 jó púpos ek tejföl
    • 2 ek majonéz
    • 2 púpos ek torma

    Elkészítése:

    Megtisztítjuk a krumplit, majd apró kockákra vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük, vigyázva, hogy ne főjön szét. Leszűrjük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.

    Amíg a krumpli hűl a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a tormával és a sóval. Beleforgatjuk a kihűlt krumplit és pár órára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

    Tipp:

    A krumplisaláta mindig kelendő nálunk, talán nincs is olyan ünnep, hogy ne készüljön. Most egy nagyon egyszerű változatot alkottam meg, mégpedig csak torma került bele, stílusosan a húsvéthoz igazodva.

    Természetesen ennek a mennyisége ízlés szerint változtatható, sőt aki kedveli az erőset, csípőset is használhat bele. A tojást és hagymát kihagytam, természetesen ezek sem rontják el, de az már egy másfajta saláta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá