Tormás krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 nagy csipet só
  • 4 jó púpos ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 2 púpos ek torma

Elkészítése:

Megtisztítjuk a krumplit, majd apró kockákra vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük, vigyázva, hogy ne főjön szét. Leszűrjük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.

Amíg a krumpli hűl a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a tormával és a sóval. Beleforgatjuk a kihűlt krumplit és pár órára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp:

A krumplisaláta mindig kelendő nálunk, talán nincs is olyan ünnep, hogy ne készüljön. Most egy nagyon egyszerű változatot alkottam meg, mégpedig csak torma került bele, stílusosan a húsvéthoz igazodva.

Természetesen ennek a mennyisége ízlés szerint változtatható, sőt aki kedveli az erőset, csípőset is használhat bele. A tojást és hagymát kihagytam, természetesen ezek sem rontják el, de az már egy másfajta saláta.