Tonhalas endívia saláta olíva- és tökmagolajjal recept

Hozzávalók:
- 150 g tépett endívia saláta
- 1/4 citrom
- 1/4 fej lila hagyma
- néhány szem fekete olajbogyó
- kevés tonhal (kb. 1 konzerv fele)
- kevés extra szűz olíva olaj
- pár csepp tökmagolaj
Elkészítése:
A salátát széttépkedjük (nem vágjuk, mert a vágási felületek rövid állás után megbarnulhatnak), a lila hagymát félkarikákra vágjuk, rácsorgatjuk 1/4 citrom levét, kevés extra szűz olívaolajat. Elmorzsoljuk rajta a tonhalat, megszórjuk néhány felezett olajbogyóval, megöntözzük kevés tökmagolajjal.
Más fűszerezésre, tehát sózásra, borsozásra nem volt szükség.
A tonhalas endívia saláta olíva- és tökmagolajjal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »