Tonhalas endívia saláta olíva- és tökmagolajjal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 150 g tépett endívia saláta
- 1/4 citrom
- 1/4 fej lila hagyma
- néhány szem fekete olajbogyó
- kevés tonhal (kb. 1 konzerv fele)
- kevés extra szűz olíva olaj
- pár csepp tökmagolaj
Elkészítése:
A salátát széttépkedjük (nem vágjuk, mert a vágási felületek rövid állás után megbarnulhatnak), a lila hagymát félkarikákra vágjuk, rácsorgatjuk 1/4 citrom levét, kevés extra szűz olívaolajat. Elmorzsoljuk rajta a tonhalat, megszórjuk néhány felezett olajbogyóval, megöntözzük kevés tökmagolajjal.
Más fűszerezésre, tehát sózásra, borsozásra nem volt szükség.
A tonhalas endívia saláta olíva- és tökmagolajjal kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 85 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.