Tonhalas endívia saláta olíva- és tökmagolajjal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 150 g tépett endívia saláta
  • 1/4 citrom
  • 1/4 fej lila hagyma
  • néhány szem fekete olajbogyó
  • kevés tonhal (kb. 1 konzerv fele)
  • kevés extra szűz olíva olaj
  • pár csepp tökmagolaj

Elkészítése:

A salátát széttépkedjük (nem vágjuk, mert a vágási felületek rövid állás után megbarnulhatnak), a lila hagymát félkarikákra vágjuk, rácsorgatjuk 1/4 citrom levét, kevés extra szűz olívaolajat. Elmorzsoljuk rajta a tonhalat, megszórjuk néhány felezett olajbogyóval, megöntözzük kevés tökmagolajjal.

Más fűszerezésre, tehát sózásra, borsozásra nem volt szükség.