Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött tojás céklasalátával recept

Töltött tojás céklasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 cékla
    • 2 lila hagyma
    • cukor (v. édesítőszer)
    • tárkonyecet
    • majonéz
    • mustár
    • őrölt fehér bors
    • egész köménymag

    Elkészítése:

    A céklát jó alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Kihűtjük, megpucoljuk, és felkockázzuk.
    A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felcsíkozzuk.
    A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe téve hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, leszedjük a héját.

    Ízlés szerint ecetes-cukros levet készítünk, majd beletesszük a felkockázott céklát, a vékonyra felszeletelt hagymát, a köménymagot, és forráspontig melegítjük. (Főzni nem kell!!!)
    Amikor már majdnem felforrt, levesszük a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.

    Ezután beletesszük az egész tojásokat, lefedjük, és legalább egy napra a hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt az idő alatt a tojás a céklának a levétől szép színt kap, és az ízek is összeérnek.

    Másnap az ecetes léből ki kell szedni a tojásokat, majd félbevágjuk, és a sárgáját óvatosan kiemeljük.

    Egy tálba beletesszük a tojássárgákat, villával kicsit összenyomkodjuk. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal, mustárral és majonézzel ízesítjük. Jól kikeverjük, majd visszatöltjük a tojásokba.

    Tálaláskor a töltött tojásokat a céklás-hagymás salátával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá