Töltött tojás céklasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött tojás céklasalátával

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 4 cékla
  • 2 lila hagyma
  • cukor (v. édesítőszer)
  • tárkonyecet
  • majonéz
  • mustár
  • őrölt fehér bors
  • egész köménymag

Elkészítése:

A céklát jó alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Kihűtjük, megpucoljuk, és felkockázzuk.
A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felcsíkozzuk.
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe téve hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, leszedjük a héját.

Ízlés szerint ecetes-cukros levet készítünk, majd beletesszük a felkockázott céklát, a vékonyra felszeletelt hagymát, a köménymagot, és forráspontig melegítjük. (Főzni nem kell!!!)
Amikor már majdnem felforrt, levesszük a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.

Ezután beletesszük az egész tojásokat, lefedjük, és legalább egy napra a hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt az idő alatt a tojás a céklának a levétől szép színt kap, és az ízek is összeérnek.

Másnap az ecetes léből ki kell szedni a tojásokat, majd félbevágjuk, és a sárgáját óvatosan kiemeljük.

Egy tálba beletesszük a tojássárgákat, villával kicsit összenyomkodjuk. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal, mustárral és majonézzel ízesítjük. Jól kikeverjük, majd visszatöltjük a tojásokba.

Tálaláskor a töltött tojásokat a céklás-hagymás salátával kínáljuk.