Tojásos virslisaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg virsli
- 850 g tejföl
- 1 nagy fej lilahagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A virslit megfőzzük, közben a lilahagymát nagyon kékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk.
Megfőzzük a tojást is és mikor a virsli megfőtt, kihűtjük, majd felkrikázzuk.
Közben a tojások is megfőttek, így azokat megpucoljuk. A sárgákat külön edénybe szedjük és összetörjük villával. A fehérjét felcsíkozzuk.
A sárgákhoz kevés sót vagy ételízesítőt, valamint olívaolajat téve villával összekeverjük. A felszeletelt virslivel, a lilahagymával, a fehérjével, a tejföllel, átlagosnál több borssal, valamint a kikevert tojás sárgájával összekeverjük alaposan és megkóstoljuk. Szükség szerint utánízesítjük.
Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínű újra kell fűszerezni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »