Hozzávalók:
Elkészítése:
A virslit megfőzzük, közben a lilahagymát nagyon kékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk.
Megfőzzük a tojást is és mikor a virsli megfőtt, kihűtjük, majd felkrikázzuk.
Közben a tojások is megfőttek, így azokat megpucoljuk. A sárgákat külön edénybe szedjük és összetörjük villával. A fehérjét felcsíkozzuk.
A sárgákhoz kevés sót vagy ételízesítőt, valamint olívaolajat téve villával összekeverjük. A felszeletelt virslivel, a lilahagymával, a fehérjével, a tejföllel, átlagosnál több borssal, valamint a kikevert tojás sárgájával összekeverjük alaposan és megkóstoljuk. Szükség szerint utánízesítjük.
Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínű újra kell fűszerezni.