Többsajtos tésztasaláta recept

Hozzávalók:
- 125 g rizstészta (metélt), de elkészíthető más tésztából is
- 140 g tejföl
- 1 fej lilahagyma, hosszában felcsíkozva
- 100 g trapista sajt, apró kockákra vágva
- 100 g reszelt cheddar sajt, lehet, más érlelt sajt is pl parmigiano (parmezán)
- 100 g tömlős sajt
- 1 kanál almaecet
- kevés só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A tésztát 5 perc alatt megfőzöm. A rizstésztának, csak ennyi időre van szüksége. Más tészta használata esetén tartsd be az utasításokat! Mikor megfőtt, átöblítem, hagyom lecsepegni.
Közben felcsíkozom a lila hagymát, megsózom, (jó hozzá az újhagyma is) a sajtot felkockázom, a mások sajtot lereszelem. Összekeverem a kihűlt tésztát a tömlős sajttal, a reszelt sajttal, a tejföllel, az almaecettel. Vigyázok, hogy a tészta lehetőleg ne törjön! Hozzáteszem a sózott lila hagymát, és a sajtkockákat, majd ezzel is összeforgatom. Tehető még hozzá cikkekre vágott főtt tojás is, amivel még jobb lesz az íze.
Tipp:
Egészséges, finom étel, nem csak gyerekeknek. A főtt tojásból készített egérnek nagy sikere volt! Az fogyott el először.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »