Tésztasaláta csirketepertővel recept

Hozzávalók:
- 250 g orsótészta
- 2 db csirkecomb
- 1 db sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 kanál teriyaki szósz
- 1 kanál ételecet
- kevés só
- 1 kanál balzsamecet
- 1 csipet cukor
- 2 kanál extra szűz olíva olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat lebőrözzük, a bőr, és a háj kivételével sós, enyhén ecetes vízben feltesszük főni.
A bőréből, és a hájból kevés olajon, pici cukrot hozzáadva tepertőt készítünk. Mikor a hús megfőtt kivesszük a vízből, és meghűtjük, majd csíkokra vágjuk. Ugyanabban a vízben megfőzzük a tésztát is.
A serpenyőben, vékony csíkokra (zsülien) vágott sárgarépát dinsztelünk, majd karikákra vágott újhagymát, és kockázott színes paprikát adunk hozzá. Amikor a tészta megfőtt, a serpenyőben maradt zsírba forgatjuk, hozzáadjuk a comb csíkokat, kevés balzsamecetet, 1 kanál teriyaki szószt, és extra szűz olíva olajat adunk hozzá.
Összeforgatjuk, és melegen tálaljuk. Tálaláskor rászórjuk a csirketepertőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »