Teramo recept

Hozzávalók:
- 40 dkg cékla
- 40 dkg zeller
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos francia majonéz
- 1 dl tejföl
- 5 dkg dió
- só
- ecet
Elkészítés:
A zellert meg a céklát meghámozzuk, és külön-külön, enyhén ecetes sós vízben puhára főzzük. Közben a majonézt összekeverjük, és a tejföllel hígítjuk. A leszűrt zellert meg céklát felszeleteljük, utána laskára vágjuk, és a mártással összekeverjük, amelyet egy kiskanál zellerfőző vízzel hígítottunk. (Olaszországban laskára vágott cikóriát is kevernek ebbe a salátába.) A tálra öntött saláta tetejét durvára vágott dióval hintjük meg, és jó hidegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »