Teramo

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg cékla
  • 40 dkg zeller
  • 1 tojásos francia majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg dió
  • ecet

Elkészítés:
A zellert meg a céklát meghámozzuk, és külön-külön, enyhén ecetes sós vízben puhára főzzük. Közben a majonézt összekeverjük, és a tejföllel hígítjuk. A leszűrt zellert meg céklát felszeleteljük, utána laskára vágjuk, és a mártással összekeverjük, amelyet egy kiskanál zellerfőző vízzel hígítottunk. (Olaszországban laskára vágott cikóriát is kevernek ebbe a salátába.) A tálra öntött saláta tetejét durvára vágott dióval hintjük meg, és jó hidegen tálaljuk.