Tejfölös uborkasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- cukor
- 20 %-os ecet
- 1 doboz (2 dl) 20 %-os tejfö
- pirospaprika
Elkészítése:
A kígyóuborkát legyalulom, majd nagyon vékony karikákra vágom. Megsózom, és hagyom addig állni, amíg levet nem ereszt (így elveszíti a keserű ízét).
A levet leöntöm (a kezemmel kinyomkodom) az uborkáról, és elkezdem ízesíteni.
Rakok rá 1-2 ek ecetet (ki mennyire szereti a savanyú ízt), 1-2 ek cukrot (vagy egy-két csipet borsot, majd ráreszelem a fokhagymát is.
Jól összekeverem, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A végén belekeverem a tejfölt is. A tetejét vékonyan megszórom piros paprikával.
Aki szereti, vékony szelet erős paprikát is szelhet a tetejére.
Tipp:
Bármilyen húshoz tálalható , de pl én nagyon szeretem csak így natúron.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »