Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös uborkasaláta recept

Tejfölös uborkasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kígyóuborka
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • cukor
    • 20 %-os ecet
    • 1 doboz (2 dl) 20 %-os tejfö
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A kígyóuborkát legyalulom, majd nagyon vékony karikákra vágom. Megsózom, és hagyom addig állni, amíg levet nem ereszt (így elveszíti a keserű ízét).

    A levet leöntöm (a kezemmel kinyomkodom) az uborkáról, és elkezdem ízesíteni.

    Rakok rá 1-2 ek ecetet (ki mennyire szereti a savanyú ízt), 1-2 ek cukrot (vagy egy-két csipet borsot, majd ráreszelem a fokhagymát is.

    Jól összekeverem, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    A végén belekeverem a tejfölt is. A tetejét vékonyan megszórom piros paprikával.

    Aki szereti, vékony szelet erős paprikát is szelhet a tetejére.

    Tipp:

    Bármilyen húshoz tálalható , de pl én nagyon szeretem csak így natúron.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá