Tejfölös uborkasaláta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- cukor
- 20 %-os ecet
- 1 doboz (2 dl) 20 %-os tejfö
- pirospaprika
Elkészítése:
A kígyóuborkát legyalulom, majd nagyon vékony karikákra vágom. Megsózom, és hagyom addig állni, amíg levet nem ereszt (így elveszíti a keserű ízét).
A levet leöntöm (a kezemmel kinyomkodom) az uborkáról, és elkezdem ízesíteni.
Rakok rá 1-2 ek ecetet (ki mennyire szereti a savanyú ízt), 1-2 ek cukrot (vagy egy-két csipet borsot, majd ráreszelem a fokhagymát is.
Jól összekeverem, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A végén belekeverem a tejfölt is. A tetejét vékonyan megszórom piros paprikával.
Aki szereti, vékony szelet erős paprikát is szelhet a tetejére.
Tipp:
Bármilyen húshoz tálalható , de pl én nagyon szeretem csak így natúron.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.