Tejfölös uborkasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- cukor
- 20 %-os ecet
- 1 doboz (2 dl) 20 %-os tejfö
- pirospaprika
Elkészítése:
A kígyóuborkát legyalulom, majd nagyon vékony karikákra vágom. Megsózom, és hagyom addig állni, amíg levet nem ereszt (így elveszíti a keserű ízét).
A levet leöntöm (a kezemmel kinyomkodom) az uborkáról, és elkezdem ízesíteni.
Rakok rá 1-2 ek ecetet (ki mennyire szereti a savanyú ízt), 1-2 ek cukrot (vagy egy-két csipet borsot, majd ráreszelem a fokhagymát is.
Jól összekeverem, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A végén belekeverem a tejfölt is. A tetejét vékonyan megszórom piros paprikával.
Aki szereti, vékony szelet erős paprikát is szelhet a tetejére.
Tipp:
Bármilyen húshoz tálalható , de pl én nagyon szeretem csak így natúron.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »