Tejfölös uborkasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • cukor
  • 20 %-os ecet
  • 1 doboz (2 dl) 20 %-os tejfö
  • pirospaprika

Elkészítése:

A kígyóuborkát legyalulom, majd nagyon vékony karikákra vágom. Megsózom, és hagyom addig állni, amíg levet nem ereszt (így elveszíti a keserű ízét).

A levet leöntöm (a kezemmel kinyomkodom) az uborkáról, és elkezdem ízesíteni.

Rakok rá 1-2 ek ecetet (ki mennyire szereti a savanyú ízt), 1-2 ek cukrot (vagy egy-két csipet borsot, majd ráreszelem a fokhagymát is.

Jól összekeverem, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

A végén belekeverem a tejfölt is. A tetejét vékonyan megszórom piros paprikával.

Aki szereti, vékony szelet erős paprikát is szelhet a tetejére.

Tipp:

Bármilyen húshoz tálalható , de pl én nagyon szeretem csak így natúron.