Tejfölös saláta recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej saláta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl olaj
- 1/2 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg rokfort sajt
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál porcukor
- néhány csepp citromlé
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
Elkészítés:
A tojássárgájába habverővel cseppenként keverjük az olajat, mustárral, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, a borral felengedjük, és a tejfölt, a hagymát, a megtört fokhagymagerezdet meg a villával összenyomkodott sajtot belekeverjük. A salátát a francia fejes salátánál leírt módon előkészítjük, laskára vágjuk, és közvetlenül tálalás előtt a jégbe hűtött mártással leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

