Tejfölös, joghurtos uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 2 kg fürtös uborka
- 1 kis pohár tejföl, és joghurt
- 1 kanál extra szűz olíva olaj
- kevés só, frissen őrölt bors
- friss, vagy szárított kapor
Elkészítése:
A tejföl, és a joghurt keveréke hasonlít a Görög joghurt állagára, ízére.
A fürtös uborkát meghámozzuk, majd 4 mm-es szelekre vágjuk. (gyalulhatjuk is vastagabb gyaluval) Megsózzuk, majd egy óráig állni hagyjuk. Ezalatt levet enged, amit leszűrünk róla. Csak annyi tejfölös keveréket teszünk hozzá, amennyivel laza állagú lesz.
Nem az volt a célom, hogy sűrű legyen, megálljon benne a kanál.) 1 kanál extra szűz olívaolajat és kevés szárított kaprot adtam még hozzá. (frissen vágott még jobb) Granulált fokhagyma is került a keverékbe, és kevés frissen őrölt bors.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »