Tejfölös, joghurtos uborkasaláta recept

Hozzávalók:
- 2 kg fürtös uborka
- 1 kis pohár tejföl, és joghurt
- 1 kanál extra szűz olíva olaj
- kevés só, frissen őrölt bors
- friss, vagy szárított kapor
Elkészítése:
A tejföl, és a joghurt keveréke hasonlít a Görög joghurt állagára, ízére.
A fürtös uborkát meghámozzuk, majd 4 mm-es szelekre vágjuk. (gyalulhatjuk is vastagabb gyaluval) Megsózzuk, majd egy óráig állni hagyjuk. Ezalatt levet enged, amit leszűrünk róla. Csak annyi tejfölös keveréket teszünk hozzá, amennyivel laza állagú lesz.
Nem az volt a célom, hogy sűrű legyen, megálljon benne a kanál.) 1 kanál extra szűz olívaolajat és kevés szárított kaprot adtam még hozzá. (frissen vágott még jobb) Granulált fokhagyma is került a keverékbe, és kevés frissen őrölt bors.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »