Tejfölös, joghurtos uborkasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tejfölös, joghurtos uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 2 kg fürtös uborka
  • 1 kis pohár tejföl, és joghurt
  • 1 kanál extra szűz olíva olaj
  • kevés só, frissen őrölt bors
  • friss, vagy szárított kapor

Elkészítése:

A tejföl, és a joghurt keveréke hasonlít a Görög joghurt állagára, ízére.

A fürtös uborkát meghámozzuk, majd 4 mm-es szelekre vágjuk. (gyalulhatjuk is vastagabb gyaluval) Megsózzuk, majd egy óráig állni hagyjuk. Ezalatt levet enged, amit leszűrünk róla. Csak annyi tejfölös keveréket teszünk hozzá, amennyivel laza állagú lesz.

Nem az volt a célom, hogy sűrű legyen, megálljon benne a kanál.) 1 kanál extra szűz olívaolajat és kevés szárított kaprot adtam még hozzá. (frissen vágott még jobb) Granulált fokhagyma is került a keverékbe, és kevés frissen őrölt bors.