Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Színes lencsesaláta recept

Színes lencsesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél csomag vörös lencse
    • fél csomag barna lencse
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kápia paprika
    • 1 zöldpaprika
    • 1 citrom frissen facsart leve
    • 5 ek olíva olaj
    • 1 kis csokor petrezselyem zöld
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni és forrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.

    A lilahagymát, a vöröshagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olíva olajon, majd hozzáadom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről és hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.

    Sózom, meghintem az aprított petrezselyem zölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem és 2-3 órára hűtőbe teszem.

    Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá