Színes lencsesaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél csomag vörös lencse
- fél csomag barna lencse
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 citrom frissen facsart leve
- 5 ek olíva olaj
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni és forrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.
A lilahagymát, a vöröshagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olíva olajon, majd hozzáadom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről és hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.
Sózom, meghintem az aprított petrezselyem zölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.