Színes lencsesaláta recept

Hozzávalók:
- fél csomag vörös lencse
- fél csomag barna lencse
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 citrom frissen facsart leve
- 5 ek olíva olaj
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni és forrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.
A lilahagymát, a vöröshagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olíva olajon, majd hozzáadom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről és hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.
Sózom, meghintem az aprított petrezselyem zölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »