Színes lencsesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél csomag vörös lencse
  • fél csomag barna lencse
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 5 ek olíva olaj
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni és forrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.

A lilahagymát, a vöröshagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olíva olajon, majd hozzáadom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről és hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.

Sózom, meghintem az aprított petrezselyem zölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem és 2-3 órára hűtőbe teszem.

Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet.

Jó étvágyat!