Lencsesaláta recept

Hozzávalók:
- 500 g lencse
- 1-2 fej lilahagyma
- só
- bors
- babérlevél
- mustár
- 375 g tejföl
- cukor
- ecet ízlés szerint
Elkészítése:
A lencsét alaposan átmosom, esetleg kiválogatom, beáztatom. Felteszem babérleveles, sós vízben főni.
Közben mérettől függően két kicsi vagy egy nagyobb lilahagymát vékonyra felszeletelek és hagymasalátának megcsinálom, sós, cukros ecetes vízzel.
Ha megfőtt a lencse, akkor leszűröm és amíg hűl, kikeverem az öntetet.
Az öntet: tejföl, ízlés szerint 1-2 ek mustár, a saláta levéből is 1-2 ek, 1-2 kk cukor és só, bors. Ezt jól kikeverem.
A hagymáról leöntöm a maradék levet és a lencsére szedem, majd leöntöm az öntettel. Összekeverem és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Az öntetnél az arányokat mindenki ízlése szerint változtathatja. Kb 14 éve készítem és már a barátaim is kérik évről évre így kb 3-5 csomagból készítem.
Díszíteni sült baconnel, petrezselyemmel lehet. Kiváló sültek, virsli mellé nem csak szilveszterkor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »